Miljö & hållbarhet

Vi har en brinnande önskan att fortsätta lyfta vårt koncept och ta mer ansvar. Det är därför som miljö och hållbarhet står högt upp på vår agenda.

I allt vi tar oss an söker vi efter den bästa lösningen för miljön. Men Rom byggdes inte på en dag, det vet vi! Vi går resolut mot slutmålet, men accepterar att det kommer att nås steg för steg. Vi är den näst sista länken i en lång kedja och mycket behöver justeras innan vi kan säga att vi är helt i mål.

FSC certificerade

2011 blev Wallmann FSC-certifierad för att hantera FSC®-certifierade produkter. Ett upplägg som gör att vi kan leva upp till våra kunders önskemål om hållbara produkter.

FSC är ett miljömärke för ansvarsfullt skogsbruk. I en FSC-skog avverkas inte mer träd än vad skogen kan återväxe. Samtidigt är FSC en garanti för att djur och växtliv skyddas och att de som arbetar i skogen får utbildning, säkerhetsutrustning och rätt lön.

Läs mer om FSC via följande länk: www.fsc.org

Wallmann följer FSC:s grundläggande arbetsrättskrav – KLICKA HÄR

Produkterna som vi har i sortimentet är märkta på vår hemsida med vår FSC-licenskod.

Licenskod: FSC®-C106146

Se FSC Certifikat – KLICKA HÄR

PEFC certificerade

2011 blev Wallmann även certifierad för att hantera PEFC-certifierade produkter.

PEFC är ett certifieringssystem för hållbart skogsbruk, vilket innebär att skogsbruket lever upp till en rad hänsyn som säkerställer skogen nu och i framtiden. Det innebär bland annat att man planterar ett träd för varje träd man fäller, och på så sätt ser till att skogarna bevaras.

Läs mer om PEFC via följande länk: www.pefc.dk

Produkterna vi har i sortimentet är märkta på vår hemsida med vårt PEFC-certifieringsnummer.

Registreringskodnummer: PBN-PEFC-COC-000056

Logotyplicenskod: PEFC/09-31-49.

Se PEFC certifikat – KLICKA HÄR